Speranta Nemuritoare

AN ELVEN STORY

Capitolul 2 November 17, 2009


Gandalf a parasit multimea de barbati, acum tacuti, elfi si gnomi, si a venit in fata hobbitului. „O sa te ajut sa duci aceasta povara, Frodo Baggins, atata timp cat este a ta sa o duci”, a spus cu gravitate Gandalf in timp ce-si punea mainile pe umerii hobbitului. Aragorn s-a ridicat din scaunul sau si Simbelmyne s-a uitat la el inainte ca acesta sa vorbeasca.

„Daca prin viata sau moartea mea, te pot apara, asa voi face”, a spus Aragorn inainte sa paseasca inainte si sa ingenuncheze in fata lui Frodo. „Te poti bizui pe sabia mea”, a spus Aragorn si s-a ridicat sa stea langa Frodo.

„Si pe arcul meu”, a spus Legolas venind in fata si asezandu-se langa Gandalf, privindu-l pe Frodo.

„Si pe toporul meu”, a spus gnomul in timp ce-l privea piezis pe Legolas, inainte de a se aseza langa el, transformandu-se astfel in membru al grupului.

„Duci soarta noastra a tuturor, micutule. Daca aceasta este intr-adevar vointa Consiliului, atunci Gondor va avea grija sa se indeplineasca”, a spus primul barbat in timp ce mergea sa li se alature.

„Hey!”, a tipat o voce dintre tufisuri si cu totii si-au intors privirile sa vada un hobbit grasut alergand si oprindu-se langa Frodo. „Domnul Frodo nu merge nicaieri fara mine!”, a spus el cu fermitate.

„Intr-adevar nu, cu greu va poate separa pe voi cineva chiar si atunci cand unul dintre voi este chemat la un consiliu secret si tu nu esti”, a spus Elrond cu o urma de zambet in voce.

„Asteptati! Venim si noi!”, a tipat o alta voce, insa de data aceasta din spatele Simbelmynei. Ea s-a intors si a ras usor cand a vazut inca doi hobbiti alergand pe alee si oprindu-se amandoi langa Frodo. „O sa trebuiasca sa ne trimiti acasa legati fedeles intr-un sac ca sa ne opresti!”, a spus cel cu parul blond.

„Oricum aveti nevoie de persoane inteligente in misiunea asta…calatorie….chestie”, a spus cel putin mai scund si cu parul nisipiu. Cel blond s-a uitat la el si a oftat.

„Ei bine, asta te exclude pe tine, Pip”, a spus in soapta cel blond. Elrond a oftat si s-a uitat la grup, deschizand gura sa vorbeasca, atunci cand Simbelmyne a pasit inainte si a venit langa micii hobbiti. Tacerea a cazut peste ei din nou si cei trei hobbiti care tocmai se alaturasera grupului, au privit-o cu ochii cascati, insa Frodo a privit-o cu curiozitate.

„Compania in care te afli acum, jupane hobbit, este puternica si veritabila”, a spus ea bland. „Cu toate acestea, intotdeauna mai este loc pentru inca unul. Iti daruiesc consilierea mea, intelepciunea si indemanarea in a folosi sabia, daca vei vrea sa le primesti”. Frodo s-a uitat la ea cu uimirea clar intiparita in ochi. El a incuviintat din cap si ea a zambit cand si-a ridicat mana si i-a atins obrazul, inainte sa se intoarca sa-l priveasca pe elrond. Fata lui era indescifrabila, insa a respirat incet cand Simbelmyne s-a dat in laturi si s-a asezat langa Aragorn care o privea cu uimire si surprindere.

„Zece tovarasi”, a spus Elrond in timp ce ochii lui au zabovit tematori pe Simbelmyne. „Atunci asa sa fie! Voi o sa fiti Fratia Inelului!”

„Minunat”, a spus hobbitul cu parul nisipiu. „Si unde mergem?” a intrebat el si Simbelmyne a zambit cand s-a uitat la el, iar celalalt hobbit a oftat. Gandalf s-a miscat spre Simbelmyne si a luat-o de brat.

„Simbelmyne”, a spus Gandalf si a condus-o pe Maia mai departe de grup. „Asta e o nebunie, n-ar fi trebuit sa te angajezi in asta”, i-a spus el in soapta in timp ce ceilalti se prezentau unul altuia.

„E o nebunie ca vreau sa ajut la distrugerea acelui lucru pe care l-am vazut sfasiind acest taram cu atat de multi ani in urma?”, a intrebat ea, oprindu-l din a o indeparta si mai mult de grup si s-a intors complet cu fata spre el. „Stii la fel de bine ca si mine ca o sa ai nevoie de toata puterea pe care o poti aduna ca sa dai piept cu incercarile pe care le vei avea de trecut in aceasta calatorie. Crezi ca nu m-am gandit inainte? Crezi ca sunt nebuna? Am mai fost odata proasta in fata acestui rau, si nu voi mai fi proasta din nou”. Gandalf a oftat uitandu-se la ea. „Nu exista niciun motiv din care sa nu pot face calatoria asta, si o voi face, insa nu o voi conduce. Asta, dragul meu prieten, cade in sarcina ta si a lui Aragorn, si a nimanui altcuiva. Eu o sa fiu doar inca o pereche de maini de care va fi nevoie pentru aparare, daca va fi cazul”.

„Daca vei cadea….”, el nu a mai continuat si Simbelmyne si-a pus mana pe umarul lui.

„Atunci acela este destinul meu”, a spus ea usor. „Daca voi cadea aparand acest taram, atunci asa sa fie”. Ea si-a coborat mana si s-a uitat la oamenii, elful, gnomul si hobbitii din grup carora ea le va tine companie timp de multe zile lungi in lunile care va sa vina.

„Simbelmyne”, a spus Gandalf si ea l-a privit. Ii putea citi ingrijorarea in ochi si a stiut instantaneu la ce se gandea el.

„Singurii membrii din din grup care stiu ceva de mine sunt Legolas si aragorn. Insa cine sunt eu nu conteaza, Gandalf. Tu, dintre toti, stii cel mai bine asta”. Gandalf a incuviintat si a batut-o usor pe umar inainte ca amandoi sa li se alature din nou celorlalti. Ochii lui Legolas i-au intalnit pe ai Simbelmynei, cand ea s-a apropiat si atunci, Simbelmyne i-a zambit usor. „Sper ca nu am pierdut toate prezentarile”.

„Intr-adevar”, a spus Gandalf. „Eu va stiu pe toti, insa prietena mea de aici nu a avut aceasta placere”.

„Gimli, fiul lui Gloin”, a spus ragusit gnomul, uitandu-se la ea. Simbelmyne si-a inclinat capul si i-a zambit, insa el inca se uita la ea usor suparat pentru ca-l oprise mai devreme.

„Boromir, fiul lui Denethor, Pazitorul Gondorului”, a spus omul din sud, iar ea i-a intalnit ochii de un cenusiu deschis.

„Il cunosc pe tatal tau”, a spus incet Simbelmyne. Lordul Denethor nu era un om stabil la minte si isi trata cu dispret fiul mai tanar, insa il pretuia pe cel dinaintea ei, dupa cum ii spusese Gandalf cand ea a intrebat despre Regatul Gondorului. Boromir a privit-o cu o spranceana incruntata, insa unul dintre hobbiti a vorbit inainte ca el sa poata spune ceva.

„Eu sunt Peregrin Took, insa toti ma striga Pippin”, a spus hobbitul cu parul nisipiu si Simbelmyne i-a zambit.

„Eu sunt Meriadoc Brandybuck, poti sa-mi spui Merry”, a spus hobbitul cu parul blond.

„Samwise Gamgee”, a spus hobbitul grasut in timp ce se uita fix la ea si apoi si-a ferit rapid privirea imbujorandu-se usor. Simbelmyne i-a zambit cu blandete observandu-i emotiile. El era departe de casa si nu stia cu adevarat cum va fi calatoria care se asternea in fata lui. ea si-a intors privirea spre hobbitul care ducea povarea grea si i-a zambit. Ii stia numele, insa dorea ca el sa se prezinte singur.

„Frodo Baggins”, a spus el incet, iar ea si-a plecat capul inainte sa se uite la ultimul care urma sa se prezinte.

„Aragorn, fiul lui Arathorn”, a spus barbatul cu ochi cenusii, iar Simbelmyne i-a zambit inainte sa priveasca intreaga adunare.

„Eu sunt Simbelmyne”, a spus ea dupa un moment. „Va sunt recunoscatoare ca nu ati protestat ca o femeie sa se alature randurilor voastre, si sper ca prezenta mea sa fie mai mult ca un comfort decat ca un obstacol in lunga calatorie pe care o avem in fata.

„Sunt convins de asta, my lady”, a spus Aragorn cu o pauza si ea si-a intors din nou ochii spre el. „Ca nu vei fi un obstacol si ca prezenta ta va fi extrem de apreciata”. Simbelmyne a ras usor si a clatinat din cap, o parte din parul ei negru cazandu-i peste umar atunci cand a facut asta.

„Iti multumesc frumos pentru cuvintele tale”, a spus Simbelmyne. Si-a plimbat privirile peste toti din grup inainte sa se uite la Gandalf. „Trebuie sa fac o scurta calatorie, nu departe de oras, insa ma voi intoarce cu mult inainte sa ne pregatim de plecare in calatoria noastra”.

„Pleci?” a intrebat Pippin si Simbelmyne a zambit larg ingenunchiand inaintea lui.

„Deja ma iei la intrebari, Pippin?” a intrebat ea, iar hobbitul a rosit si s-a uitat in jos, la pamant, inainte ca el sa-si ridice incet privirea din nou spre ea. „Nu calatoresc departe”, a spus ea bland. „Locuiesc in padurile care inconjoara aceasta vale, si inainte sa plecam, trebuie sa ma pregatesc pentru lunga calatorie pe care ne asternem”. Ea s-a ridicat in picioare si i-a sustinut privirea lui Pippin. „Nu mi-am adus sabia sau celelalte lucruri ale mele, pentru aceasta calatorie, insa ma voi intoarce intr-o saptamana. Asadar, imbarbateaza-te”. Ochii ei au trecut inca o data peste grup si a oftat incet. „Trebuie sa plec”, a spus ea din nou si s-a intors ridicandu-si gluga din nou peste cap inainte sa paraseasca platforma, rapid si fara zgomot, si sa dispara din vedere.

„Cine e ea?”, a intrebat Merry si Gandalf l-a privit pe hobbit.

„La momentul potrivit, Meriadoc, vei afla mai multe despre ea, insa pentru moment cred ca este cel mai bine sa va gasim arme voua trei si sa exersati cu ele”, a spus Gandalf, iar Merry si Pippin s-au incruntat.

„Dar o sa pierdem pranzul”, a spus Pippin si Gandalf a zambit.

„Pranzul o sa se transforme in cina si toate o sa fie din nou in regula”, a spus el si s-a uitat la Frodo. „Cred ca Bilbo ar dori sa mai vorbeasca cu tine, Frodo”, a spus Gandalf si Frodo a incuviintat. „Veniti”, a spus Gandalf in timp ce se indeparta conducandu-i pe cei trei hobbiti mai departe pe o alta carare, in timp ce Frodo a inceput sa mearga si a disparut de pe platforma.

„Ce treaba are o femeie sa faca aceasta calatorie primejdioasa?”, a intrebat Boromir, iar Aragorn si Legolas l-au privit.

„Este spre folosul tau, Boromir, sa-i arati bunavointa”, a spus aragorn. „Nu stii cine este ea, si nu este treaba noastra sa spunem”. Cu aceasta, Aragorn si Legolas au parasit platforma vorbind in soaptadespre calatoria ce-i astepta, iar Boromir a pufnit inainte sa-i urmeze si el. Gimli a oftat si si-a potrivit priza pe toporul si a inceput sa se miste greoi spre companionii care calatorisera cu el.

Simbelmyne a oftat cand Moonlight s-a oprit in fata casei ei, iar ea a inspirat adanc atunci cand s-a uitat la padurea de un cenusiu intunecat. Casa ei era asezata pe o costisa si se contopea cu stanca astfel incat, de la departare, se vedea ca si cand doar stanca era pe creasta muntelui. Descalecand de pe mandrul ei armasar, ea a urcat cele trei trepte pana la casa sa si a deschis usa.

Drumul ii luase putin mai mult de o zi, insa asta doar pentru ca mersese pe jos cea mai mare parte a drumului, dorind doar sa se bucure de liniste inainte sa-si cheme calul care o urma indeaproape. Soarele de amizaza tarzie se filtra prin ferestre si invaluia intr-o stralucire aurie micul spatiu care continea salonul, sala de mese si bucataria.

Ea s-a miscat repede spre dormitor si spre dulapul ei. A scos o desaga din dulap si a asezat-o pe pat inainte de a se intoarce din nou spre dulap. Simbelmyne a scos trei tunici si trei perechi de pantaloni stransi pe picioare, si le-a impaturit cu grija, indesandu-le apoi in desaga. Intorcandu-se la dulap, a scos cizmele sale uzate si mult iubite care ii fusesera daruite de catre Elrond cu multi ani in urma. Indoind partea de sus a cizmelor, ea le-a indesat si pe acestea in desaga. Simbelmyne s-a uitat la desaga si apoi a tras adanc aer in piept inainte sa ingenuncheze in fata dulapului si a deschis sertarul de jos.

Ea a oftat usor inca o data atunci cand a scos o fasie de catifea neagra care acoperea sabia sa. Trecusera multi ani de cand ea trebuise sa foloseasca sabia frumos gravata, insa cand a ridicat teaca impodobita cu gravuri, a inspirat adanc si greutatea metalului a devenit din nou familiara in mainile ei.

„Sa speram”, a spus ea cand s-a ridicat in picioare, „ca atunci cand va veni timpul sa te folosesc inca o data, eu voi fi la fel de precisa si mortala asa cum am fost in trecut”. Ea si-a infasurat strans degetele lungi in jurul metalului inainte sa o aseze pe pat. Simbelmyne s-a uitat prin jur in camera inainte sa lege desaga la gura si sa o puna pe un scaun de langa camin, asezandu-si acolo si sabia. „O baie fierbinte si ceva somn imi vor face bine inainte sa ma asigur ca locuinta mea e in siguranta si apoi sa ma intorc in Rivendell”, a spus ea incet catre sine, inainte sa-si adune lucrurile si sa mearga spre sala de baie ca sa faca o baie calda si sa-si odihneasca mintea inlaturand necazurile care o ranisera si sa se pregateasca pentru calatoria care o astepta.

In zori, Simbelmyne era ocupata cu a impacheta mancarea pe care o avea, intr-o alta desaga si sa se imbrace intr-o rochie de un verde inchis si sa-si lege parul intr-o coada lunga lasata pe spate. Ea spera sa plece inainte de amiaza, astfel putandu-se intoarce in Rivendel mai repede si ajutand la instruirea hobbitilor. Ei vor avea nevoie de ceva ajutor in a invata sa se lupte cu armele lor inainte de a pleca, deoarece in pustietate nimeni nu poate fi prea atent.

Odata ce desaga cu mancare a fost impachetata, ea a dus-o impreuna cu desaga de calatorie afara la Moonlight, care statea in fata casei, inseuat si pregatit. Chiar daca nu avea nevoie de sa ca sa calareasca, ea avea nevoie de ea ca sa-si lege desagile. Moonlight a privit-o si ea a ras usor.

„Stiu ca nu-ti place sa porti sa, prietene”, a spus ea incet. „Insa nu-mi pot duce desagile si sa si calaresc cu usurinta”. Moonlight a nechezat, iar ea a zambit inainte de a-i mangaia gatul si s-a intors in casa. Pelerina ei maro de calatorie era asezata pe scaunul din salon pe care se mai afla si sabia ei. Ea si-a strans cureaua sabiei pe talia sa subtire si, de parca nu statuse nici macar o zi departe de ea, Simbelmyne s-a adaptat la greutatea metalului. Si-a prins si pelerina pe umeri si si-a tras gluga pe cap, insa coada lunga ii atarna peste umar, in fata. Uitandu-se inca o data cu drag la casa ei, a oftat. „Va trece mult timp inainte sa ma intorc, insa ma voi intoarce”.

Cu acestea, ea s-a intors si a iesit din casa, zavorand usa si apoi coborand treptele. Urcandu-se rapid pe Moonlight, ea l-a intors si el a luat-o la goana pe cararea spre Rivendell, iar Simbelmyne a ras in vantul care o invaluia si a strans mai tare haturile. Era doar o chestiune de timp pana cand rasul va fi o intamplare rara, insa ea va rade cat va putea de mult, deoarece asta tinea departe intunericul.

Advertisements
 

5 Responses to “Capitolul 2”

 1. DemonzPrincess666 Says:

  Pur si simplu m-am indragostit de ficul asta…pe cand urmatorele nexturi??filmul a fost exceptional oriqm,mi-a plakut mai putin partea3a,a fost cam plictisitoare…sa speram ca ii vei baga si pe Eowyn si fratele ei in poveste nu?sa ai mult spor la scris:*:*

 2. alexyafiction Says:

  Deja o si vad pe Simbelmyne cum va avea grija de toti, ajutandu-i cu intelepciunea ei. De abia astept. Frumos scris Lara.
  Va fi un fic foarte interesant,
  Te-am pupat.
  Alexya

 3. Stefy Says:

  :X il ador. :X:X:X:X

 4. Nadia Says:

  imi place mult.spor la scris.

 5. eve17 Says:

  Frumos Lara imi place cum descri esti minunata:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s